net Developer
En eski web geliştirici eklentisi bu olsa gerek. internet Developer araç kutusuyla; javascript, css, formlar ve daha bir çgood enough şeye müdahale edebiliyor, düzenleyip, kapatabiliyorsunuz. Özellikle yağtığınız sayfalar üzerinde testler yapmanız için en iyi araç.
Html Validator
W3C ‘nin html validasyon servisinin Firefox yansısı. Hazırladığınız sayfaların internet ile uyumunu gözlemlemek için kullanabileceğiniz bir araç.
Firebug, herhangi bir sayfa üzerindeki html elementlerine, css ‘e ve javascript ‘lere anlık olarak müdahale edebilmenizi sağlıyor. Ayrıca debug işlemlerinizi de çgood enough kolaylaştırıyor.
Screengrab!
İşte favori eklentilerimden birisi. Özellikle web ajanslarında çalışıyorsanız, arada sırada da olsa web sitesinin tüm sayfa görüntüsünü almanız gerekebilir. Ekran alma yöntemiyle bunu defalarca yapıp, birleştirmeniz gerekir. Ancak bu eklenti tüm sayfayı, ne kadar uzun olursa olsun, anında measurement resim olarak veriyor.
IE Tab
Bir Firefox bağımlısıysanız, internet Explorer ‘ı açmak sizin için çok zor olabilir. Bu aşamada IE Tab, size Firefox üzerinden açtığınız bir tabde sayfanın web Explorer ‘da nasıl görüneceğini görme imkanı sağlıyor.
Safari View
web Explorer ‘ı düşünürken, Safari ‘yi düşünmemek olmaz tabiki de. Bu eklentiyle sitenizin Safari ‘de nasıl göründüğünü take a look at edebilirsiniz.
FireFTP
Ftp applicationı olarak henüz kendinize bir uygulama seçmediyseniz, FireFTP measurement Firefox üzerinde bir şans tanıyor.
consumer Agent Switcher
Bilmeyenler için, bir net sitesine girdiğinizde, browser kimliğiniz sunucuya iletilir, yani Firefox kullanıcısı mısınız, yoksa mobil bir kullanıcı mısınız bunun ayırımını yapmaya yardımcı olur. Bu eklenti sayesinde sunucuyu kandırabiliyorsunuz.
SwitchProxy tool
Özellikle ülkemizde web ‘e gelen yasakları düşündüğümüzde proxyler çoğumuzun içli dışlı olduğu uygulamalar. Firefox üzerinden proxylerinizi yönetmek istiyorsanız bu eklentiyi kullanmalısınız.
ColorZilla
Webde gezerken bazı renk temaları gözünüze çok hoş gelir ve arşivlemek istersiniz. Veya grafik applicationınızdan kaydettiğiniz görselin renkleriyle browserda kullandığınız renkler arasında uyumu yakalayamamışsınızdır. İşte ColorZilla bu noktada yardımınıza koşuyor, Firefox üzerindeki renkleri piksel piksel görmenizi sağlıyor.
My image right here
Bir internet sitesinde reklam görseli nasıl duracak gibi testlerinizde bu eklenti işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bu eklenti, herhangi bir sayfada bulunan görseli başka bir görselle değiştirmenize yarar.
SeoQuake
Arama Motoru Optimizasyonu (search engine optimisation), bir çoğumuzun dikkat ettiği ve önemsediği bir konu. Sitenizin arama motoru optimizasyonunu geliştirmek için en iyi araçlardan birisi de bu Firefox eklentisi.
KGen
Bir başka arama motoru optimizasyonu konusu da sayfanızda bulunan anahtar kelimelerdir. Bu eklenti sayfesinde kullanmanız gereken anahtar kelimeleri anında oluşturabilirsiniz.
extended copy Menu
Özellikle editörlerin işine yarayacak bu eklenti, herhangi bir sitede bulunan metini daha akıllıca kopyalayabilmenizi sağlıyor. Örneğin bir sayfada seçtiğiniz metini html kodlarıyla kopyalayabiliyorsunuz.
Tamper data
Bu Firefox eklentisi sayesinde web sitesi üzerinde gelip giden her türlü sorguyu görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Özellikle 404 tespiti ve açık yakalama konularında çok başarılı.
HackBar
Bu eklenti, Firefox aracılığıyla sitenizi altyapı açıklarına karşı take a look at edebilirsiniz. Özellikle sql açıkları konusunda olukça başarılı.
SQLite manager
Firefox eklentileriyle neler yapılabileceğinin bir örneği SQLite supervisor. Bu eklentiyle bilgisayarınızdaki SQLite veritabanlarını yönetebiliyor, sql sorguları gönderebiliyorsunuz.